Κοζάνη: Ειρήνης 12, Κοζάνη 501 00, Πτολεμαΐδα: Θεμιστοκλή 1, Πτολεμαΐδα 502 00 

Κοζάνη: 2461 181060, Πτολεμαΐδα: 2463 021003

Ο επιστημονικός διευθυντής και ιδρυτής των κέντρων μας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα κ. Νικόλαος Σαπκάρης είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας (BSc in Psychology - University of Sheffield U.K.). Είναι κάτοχος 2 Μεταπτυχιακών Τίτλων στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία (MSc in Counselling Psychology/MA in Counselling Psychology with a Practicum).
Επιπλέον είναι μέλος (MBPsS) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society/ Member Networks, Counselling, Helath, Educational and Child, Psychology).Έχει εξειδικευθεί στο Pearson Institute (Professinal Diploma BTEC in Specific Learning Difficulties & Dyslexia) στον τομέα της διάγνωσης και αντιμετώπισης τόσο των μαθησιακών δυσκολιών (Δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) όσο και των συμπεριφορικών/αναπτυξιακών διαταραχών όπως είναι η ΔΕΠ-Υ και αυτισμός.
Μεταξύ άλλων έχει σπουδάσει εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάλμε/Σουηδία και συνεχίζει να μετεκπαιδεύεται στο Πανεπιστήμιο της Kristianstad στην επιστήμη της Υγείας (Master Programme Integrative Health Science) έχοντας παράλληλα τον ρόλο του Στρατηγικού Συμβούλου σε θέματα που αφορούν παιδιά και έφηβους στο Burlövs Kommun.
Εκτός από τον συντονιστικό ρόλο της επιστημονικής ομάδας των Kidcenter, παράλληλα είναι υπεύθυνος στον τομέα της Συμβουλευτικής Γονέων, Διάγνωση & Αντιμετώπιση μαθησιακών/αναπτυξιακών/συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδία και έφηβους καθώς επίσης είναι εξειδικευμένος στην Βιοανάδραση και Νευροανάδραση και αναλαμβάνει περιστατικά διαχείρισης άγχους και διαταραχών διάθεσης όπως η κατάθλιψη.
Στο παρελθόν έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί στον Ελληνικό Στρατό ως κλινικός Ψυχολόγος και πιο συγκεκριμένα στα 414 Σ.Ν.Ε.Ν Πεντέλης, 412 Σ.Ν. Ξάνθης και 424 Γ.Σ.Ν.Ε. Έχει επίσης διατελέσει Career Counsellor στο International Faculty of the University of Sheffield.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ

Κοζάνη: Ειρήνης 12, Κοζάνη 501 00, Πτολεμαΐδα: Θεμιστοκλή 1, Πτολεμαΐδα 502 00

EMAIL

info@kidcenter.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Κοζάνη: 2461 181060
Πτολεμαΐδα: 2463 021003

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ